hiwe1
wit3
item2

Corrie Geurts van Kessel

Corrie Geurts van Kessel


Borgweg 87
9914PE Zeerijp
0651313464
Email:
Website: corrie.portfoliobox.net
Mijn naam is Corrie Geurts van Kessel. Ik ben geboren in Brabant. Het grootste gedeelte van mijn volwassen leven heb ik gewoond en gewerkt in Amsterdam. Sinds 2007 bewoon ik samen met mijn man een boerderijtje in Zeerijp. De weidsheid en het platteland trok. Ik ben een echt natuurmens.
In het tekenen en schilderen volg ik mijn fascinatie met de bomen in dit weidse landschap. Berken en elzen die de boerderijen omzomen. En vooral ook de knotwilgen langs sloten en vaarten. Gesnoeid, omgehakt, of in hun waarde gelaten. Niet alleen in elk dorp een kerk maar ook clusters van bomen, zonder dat er een bos ontstaat.
De grillige of juist de - recht toe recht aan- vormen, de kleuren steeds wisselend door het licht en het water, de lijnen grillig of voorspelbaar: ik probeer ze weer te geven in mijn werk. Ik gebruik daarvoor aquarel en tekenen met pastel. Wat ik maak is herkenbaar al is het niet direct terug te voeren naar een plek in mijn omgeving. De bomen, de bladeren, de slootjes zijn herkenbaar. De sfeer die ik probeer weer te geven komt overeen met wat ik dagelijks om me heen zie en ervaar. Ik ben aanvankelijk begonnen met klein werk ( 15 bij 20) . De laatste tijd voel ik me meer thuis bij het wat grotere werk : Van 30 x 40 ben ik nu toe aan 50 bij 70 ).
Ik blijf geboeid door verf, krijt en potloden, en kleuren en blijf gefascineerd door de weergaves die ik ermee kan maken. Is het kunst of gewoon prachtig. Oordeelt u zelf.

schaduw

headervankessel1
Logon

Atelierroute 3 + 4 en 10 + 11 september 2022