wit3
item2
schaduw

Atelier:
Jukwerderweg 62
9901 TG Appingedam
Huisadres: Verlengde Lodewijkstraat 276, 9732 AK Groningen

http://www.hiwe.nl
0651612715

Exposities:
Van Berenstijn Veendam
Drie groepsexposities in Muntendam
Werk in stock artotheek Veendam
Projecten bij Boekhandel Iwema in Assen en kapper Jottem in Groningen

Werk:
Sinds een jaar werk ik in mijn atelier op Jukwerd. Ik nodig U graag uit eens langs te komen.

Ik vind het aangenaam om naast mijn werk als stedenbouwkundige, waar alles strak ingekaderd is, met het maken van beelden bezig te zijn. De kaders zijn hier veel milder en zelf te kiezen.

Mijn portretten vorm ik in klei snel en impulsief. Na eerst wat kijken luisteren en praten. Soms alleen een gezicht, soms de hele persoon. Klein tot meer dan levensgroot. Fijn werk portretteren. Het bestendigen van de klei door afgieten vraagt noeste arbeid. Kleine beelden zijn snel te bakken.

Landschappen in beelden vangen is waar ik van droom. Ik hak ze in steen of hout of ik vorm ze in klei, met af en toe een uitstapje naar tekenen en schilderen. Jukwerd biedt een goede kans om het Groningerland in beeld te brengen.


Mijn gast is:


Ewa Soroka
Resedastraat 1-7
9713 TN Groningen

www.kleinoord.nl

Lang geleden kreeg ik thee in een zelfgemaakte aardewerken mok. Ik was op bezoek bij iemand die in zijn tuinhuisje een pottenbakkersschijf had en een oven.

Al jaren werk ik met klei. Ik gebruik alle natuurlijke kleuren: bruin, rood, geel en wit. Mijn werkstukken worden met de hand gevormd of van platen gebouwd, of gedraaid op de schijf en gedecoreerd met allerlei technieken, kleuren en glazuren.

Tijdens de atelierroute in Jukwerd wordt in een zelfgebouwde oven raku-keramiek gestookt.
Raku is een Japanse techniek van pottenbakken. In een dag moesten van klei gemaakte theekommetjes klaar zijn zodat de thee gedronken kon worden. Snel, eenvoudig en goedkoop. Er was geen tijd om te wachten op afkoeling. Ze werden direct uit de hete oven gehaald en in het water gegooid. Alleen de sterkste overleefden.

Hiwe groenewolt

hiwe1
Logon

Atelierroute 30+31 augustus & 6+7 september 2014