wit3
item2
schaduw
Onze omgeving is rijk aan cultuur-historische en landschappelijke schoonheid: de haven van Delfzijl, het uitzicht op de Eems, het pittoreske dorpje Westeremden, het schitterende Damsterdiep en de middeleeuwse kerkjes op hooggelegen wierden. Niet voor niets werken en wonen hier zoveel kunstenaars. Ze werken hier graag. Omdat het licht zo prachtig is. Omdat hier ruimte is. Omdat ze hier zo vaak buiten zijn. Buiten tekenen, schilderen, boetseren, dat voelt goed. De kunstenaars vertellen graag over hun werk en over hun omgeving. En ze laten graag hun werk zien.

Met de auto kun je overal prima komen. Ook met de fiets (of wandelend) zijn er tussen de Eems en Westeremden ook prachtige routes te fietsen en te rijden.
In Westeremden bevinden zich de ateliers van Anne-Marie Schueler en Marchien Cordes. Het is moeilijk voor te stellen dat Westeremden vroeger als wierdedorp aan zee heeft gelegen en dat de haven dichtgeslibd is. Westeremden is een radiale wierde met een middeleeuwse kerk.
In het mooie renteniersdorp Loppersum wonen en werken Nanny ter Wiel en Anneke Bakker en Peter van der Beek exposeren daar hun werken.

In Wirdum bevindt zich de beeldentuin van Sija Brouwer. Van hieruit is het niet ver naar het schilderatelier van Antje Sonnenschein aan het Damsterdiep en iets verder in Garrelsweer, ook aan het Damsterdiep, met een prachtige tuin aan het water woont en werkt Janna Schimmel.

Op een oude huiswierde in Eenum vindt u de prachtige beeldentuin van MaartenBurggraaff.
Vandaar is het niet ver naar Zeerijp met een indrukwekkende kerk met aparte toren, van verre te zien over het Hoogeland.
Het is een dijkdorp onstaan in de 13e eeuw met een langgerekte Borgweg met hieraan het atelier van Corrie Geurts van KesselIn 't Zandt tref je nog een dijkdorp aan op een zandplaat te midden van klei. een kruispunt van twee dijken. En weer zo'n indrukwekkende middeleeuwse kerk met een losse toren. Naast de kerk bevinden zich de ateliers van Edward Holzel en Rosiet Baris.
Verderop in de Hoofdstraat wonen en werken Marilyn Josiena en Jos Mulders in een prachtig huis en tuin met veel ruimte voor hun beelden, tekeningen en schilderijen,


Vlakbij Appingedam ligt het kleine Jukwerd, waar Hiwe Groenewolt zijn atelier heeft en in Appingedam zelf zijn de ateliers van Greet Dijkstra en Aletta Voorma te vinden.
In Biessum is het atelier van Annie Bosscher in een mooie Groningse boerderij.
In Bierum is het oude schoolgebouw in gebruik als atelier voor diverse kunstenaars, waaronder Rolina Nell en Paula Biemans. Hat atelier van Joep Hommersom ligt iets verderop in het dorp.
Net buiten Spijk is het nieuwe atelier van Machyta te vinden


Het is aan de bezoeker zijn eigen keuzes te maken en routes te bepalen. We wensen u veel plezier!
IMG4039

Voor mooie fietsroutes in de omgeving:
klik hier

kerkbierum

De Eems

De kerk van Bierum

godlinze

Godlinze

westermendenhuizen

Westeremden

leermens1

Leermens

Schildmeer

Damsterdiep

damsterdiep3

Damsterdiep

headerk3
logo1
Logon

Atelierroute 2 + 3 en 9 + 10 september 2023