wit3
item2

Sija Brouwer

Wirdumerweg 43
9917 PB Wirdum

0596 574253
beelden

Al jaren houd ik mij bezig met het maken van beelden van klei, aluminiumcement, natuursteen, brons en sinds kort ook neolith, en volg ik cursussen aan het kunstencentrum BK050 in Groningen. Daar heb ik o.a. les gehad van Dick Swaak en Natasja Bennink.

Een grote inspiratiebron is mijn omgeving. Zowel mens als dier. Het menselijk lichaam en dan vooral de vrouw met haar mooie ronde vormen, is voor mij onuitputtelijk.
Meestal werk ik figuratief, maar ik maak ook geabstraheerde en gestileerde beelden, waarbij het lijnenspel en de expressie belangrijk zijn. Daarnaast klei ik ook dieren, zoals katten, slakken of vogels.

De beelden worden op 1050 graden gestookt in mijn oven. Soms ook in de raku oven of de veldoven. Af en toe maak ik gebruik van oxides of glazuur. Afhankelijk van de uitdrukking of de 'huid' die ik een beeld wil geven.

Nieuw is voor mij het werken met glas. Glasfusen. Objecten voor zowel binnen als buiten. Het kleurenspel en de werking van het licht maken dit boeiend en verrassend.

's Zomers staan veel beelden in de tuin rond ons huis aan de rand van Wirdum. Vooral in de bloeiende borders komen de beelden goed tot hun recht.
Bij mooi weer is de tuin open voor bezoekers, die dan ook een kijkje in het atelier kunnen nemen.


Websites: sijabrouwerbeelden.nl
sijabrouwer.exto.nl
schaduw

brouwer1
Logon

Atelierroute 3 + 4 en 10 + 11 september 2022