wit3
item2

Bierumer School

Bierumer School


Rolina Nell is beeldend kunstenaar en heeft haar atelier in de Bierumer School, een ruimte voor productie en presentatie van beeldende kunst. In het schoolgebouw zijn (gast)ateliers en presentatieruimtes. In de presentatieruimtes zijn het hele jaar door exposities te zien van gastkunstenaars.


Rolina studeerde in 2001 af aan de Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving Minerva in Groningen. Sindsdien exposeert ze haar werk regelmatig in binnen- en buitenland. Ze heeft veel gereisd en gewerkt in kunstenaarsresidenties. Het sluit aan bij haar streven ieder jaar nieuw werk te ontwikkelen in een passende kunstenaarsresidentie, op een voor haar frisse en onbekende plek. Na enkele jaren in steden als Rotterdam en Delft te hebben gewoond, verhuisde ze in 2013 naar het platteland. In eerste instantie ging ze terug naar haar roots: acht jaar lang woonde en werkte ze op de boerderij in de Noordoostpolder waar ze ook opgroeide. In augustus 2021 verhuisde ze naar de Bierumer School, een voormalige school in het dorp Bierum. Rolina vervult hier de rol van organisator en curator. Verder is ze actief bij about A woman, een platform waarbij vrouwelijke kunstenaars in dialoog gaan over hun positie in de kunstwereld.

‘Mijn werk is geworteld in mijn observatie ván en interactie mét mijn omgeving en het dagelijks leven. Intuïtie en verbeelding spelen daarbij een belangrijke rol. Vanuit mijn eigen vrouw-zijn staan vrouwen en meisjes centraal in mijn werk. Ik ben gefascineerd door universele houdingen en poses die, hoewel subtiel en cultureel beïnvloed, toch een persoonlijkheid onthullen. De afwezigheid van gezichten als belangrijk menselijk kenmerk, geeft de vrijheid om de identiteit achter culturele codes te onderzoeken. In mijn werk blijft de identiteit mysterieus en het verleden voelbaar; bijna fluisterend schilder en teken ik deze naar het heden, of krijgt het vorm in collages en installaties.’


Rolina Nellwww.rolinanell.nl


Bierumer School

Hereweg 12

9906 PE Bierum

www.bierumerschool.nl
schaduw

headerBS
Logon

Atelierroute 2 + 3 en 9 + 10 september 2023