wit3
item2

Antje SonnenscheinStadsweg 36
9917 PW Eekwerderdraai (Wirdum)

schilderijen

In de schilderijen van Antje Sonnenschein is de liefde voor het Groninger landschap terug te vinden: de kleuren, de motieven, het weidse, de zo typerende boerderijen, de akkers; afhankelijk van het seizoen zo verschillend van kleur. De toeschouwer wordt als het ware uitgenodigd in de schilderijen te stappen om langs de geurende korenvelden of over de Waddendijk te wandelen. Met krachtige kwaststreken is zij in staat de kleur, het licht en de sfeer van dit uitgestrekte land op te roepen.

Gloedvol en bevlogen bespeelt zij de zintuigen van de kijker, die de sensatie van geuren en kleuren en geluiden in het landschap ervaart.

Antje is geboren en opgegroeid in een landelijke omgeving in de buurt van Bremen. Daar werd zij al beinvloed door het werk van schilders van de kunstenaarskolonie Worpswede, dat in stijl en motieven gelijkenis vertoont met de schilderijen van de Groninger Ploeg. Daarmee heeft zij de sfeer van haar Duitse thuisomgeving teruggevonden in het Groninger landschap. Indirect refereert zij met haar landschappen aan het verleden; toch is het werk van Antje in alle opzichten hedendaags.

Kunsthochschule fur Gestaltung te Bremen
Kunstacademie Minerva te Groningen
Kreatief Pedagogisch Didactische Bijscholing
Opleiding tot kunstzinnig therapeut - Stichting Helias
Opleiding beeldend tekenen.

Diverse exposities o.a. bij Galerie Mebius te Noordhorn, Richard's Atelier te Groningen, Galerie Bakker te Wapserveen, Galerie De Groninger Kroon (Reiderwolderpolder), Galerie Lauswolt te Beetsterzwaag, Galerie Art du Nord te Groningen, bij Galerie de Vis te Harlingen en bij Galerie Het Raadhuis te Eenrum.
schaduw

headerantje1
Logon

Atelierroute 3 + 4 en 10 + 11 september 2022